Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ratsastustunnit

"Sä oot poika vihdoin päässy järjistäs", tuumasi isäni jälleen kerran. Ehdotukseni ratsastustuntitoiminnasta ei ilmeisesti ollut saanut parhainta vastaanottoa...
"Hei, mä osaan hoitaa nää hommat kyllä, en oo lapsi enää." Sanani eivät tuntuneet pääsevän nelikymppisen ukon tajuntaan, joten kaivoin dokumentit takataskustani. Kolmeen kertaan taitetut paperit eivät näyttäneet vakuuttavilta, mutta faktaa niissä oli – mustaa valkoisella.
"Me ollaan jo rekisteröity ratsastuskoulu", vinkkasin silmää. Isäni oli pyörtyä.

Ratsastustunnit olivat lähinnä tallinomistajan pojan Chain idea, jotta hevoset pysyisivät hyvässä kunnossa, sekä pojan sanoin jotta bisnes kukoistaisi. Henkilökuntaa tallilla ei kuitenkaan ole tarpeeksi valtavan ratsastuskeskuksen pyörittämiseen, joten tyydyttiin kolmeen ratsastustuntiin joka päivä maanantaista torstaihin. Viikonloppu perjantaista sunnuntaihin jätettiin enemmän hoitajatoiminnan puolelle, jotta tehtävät jakautuisivat mahdollisimman tasaisesti.

Vaikka tunteja ei kovinkaan montaa ole, tasotarjontaa pyritään pitämään niin monipuolisena kuin vain mahdollista. Meiltä löytyy tunnit niin nappuloille kuin senioreille, mukaan lukien kaikille avoimet terapiatunnit!

 

Tuntitaulukko Syyskausi 2018
klo MA TI KE TO
16:30-17:00 Talutus 1 Talutus 2   Terapia
17:00-18:00 Alkeis 1 Jatko 1 Talent 1 Seniorit
18:00-19:00 Alkeis 2 Jatko 2 Talent 2  

 

Ratsastustuntien tasot

Kaikkia tunteja – kuten talutustunteja – ei järjestetä avoimesti. Nämä tunnit tapahtuvat "kulissien takana", mikä tarkoittaa, että näitä tunteja voi käyttää esimerkiksi tarinoissa (talutustunnilla avustaminen) tai muutoin soveltaa ratsastuskoulun toimintaa omiin tallipuuhiinsa.

Talutustunnit

Talutustunteja (ryhmät talutus 1 ja 2) tarjotaan ikään ja kokoon katsomatta kaikille hevosen selkään tahtoville. Kukin talutustunti kestää 30 minuuttia, jonka aikana kävellään ympäri kenttää ja tunnustellaan miltä hevosen selässä istuminen tuntuu. Myös ravia tai laukkaa saa kokeilla!

Alkeistunnit

Alkeistunnit (ryhmät alkeis 1 ja 2) ovat aloitteleville ratsastajille tarkoitettuja tunteja, joilla harjoitellaan istuntaa ja hevosen hallitsemista kaikilla askellajeilla. Tehtävinä muun muassa ohjaus, puomien ylitys ja siirrot askellajista toiseen. Taluttaja, mikäli ratsastaja tahtoo.

Terapiatunnit

Terapiatunneille voi tulla kuka tahansa hevosten kautta fyysistä tai henkistä kuntoutusta hakeva. Hevosta voi tunnilla myös pelkästään taluttaa, mikäli selkään ei voi/tahdo nousta. Suurin osa terapiatuntien asiakkaista on määrätty fysioterapiaan tai ohjattu tallille lievittämään ja/tai ennaltaehkäisemään sairauden tai trauman aiheuttamia vaikeuksia.

Jatkotunnit

Jatkotunneilla (ryhmät jatko 1 ja 2) harjoitellaan jo perustaitoja korkeampia asioita. Askellajit ja hevosen ohjaaminen on oltava hallussa, sillä jatkotunneilla harjoitellaan pohkeenväistöä, taivutuksia, tempomuutoksia ja haastavampien teiden ratsastusta. Jatkotunteihin kuuluu myös kavaletit/pienet esteet, mutta kenenkään ei ole pakko hypätä, jos ei tahdo.

Senioritunnit

Senioritunnit (ryhmä seniori) ovat yli 18-vuotiaille suunnattuja tunteja, joilla ei ole asetettu tasoa. Senioreilta kuitenkin odotetaan noin alkeis-jatko -tason osaamista! Seniorituntien tarkoituksena on toimia "aikuisten juttuna", sillä suurin osa muista tunneista on täynnä lapsia ja nuoria. Yli 18-vuotiaat ratsastajat voivat tästä huolimatta osallistua muillekin tunneille ikään katsomatta!

Talent-tunnit

Talent-tunnit (ryhmät talent 1 ja 2) ovat tarkoitettuja taitaville ratsastajille, jotka tavoittelevat kehittymistä kilpailumerkeissä. Tunneilla ratsastetaan esteratoja ja kouluohjelmia, sekä harjoitellaan vaativampia tehtäviä kussakin lajissa. Ryhmiä on kaksi, joista kummassakin on kuusi ratsukkoa. Tasoa talent-tunneille osallistuvilta odotetaan noin Helppo C / 60 cm.


Tämä on virtuaalitalli  •  Ulkoasun kuvat © Mimi ja Vapaasti by AK  •  Lisää tekijänoikeuksista
©2018 Ketunkorven ratsutalli - suntuubi.com