Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hoitajien tallitupaan ➞

Hoitajatoiminta

Hoitajatoiminnan ydin on hevosille sopivan hoitajan ja ratsuttajan hankkiminen; muuten talli olisi täynnä jäykkiä, kuivuneen kuran peittämiä kaakkeja, joista olisi ilo kaukana. Tällä toiminnalla annetaan myös kenelle tahansa hevosystävälle mahdollisuus niin sanotusti omaan hevoseen, jota hoivata ja rakastaa, ja jonka kanssa kehittyä yhdessä ratsukkona. Poiketen siis normaaleista ratsastuskouluista, Ketunkorven hoitajien tehtäviin kuuluu myös pääsääntöisesti oman hoitohevosensa liikutus ja osittain sen kunnosta huolehtiminen.

              

Hoitajatoiminta ei perustu pelkästään tarinoiden kirjoittamiseen – vaikka sekin on yksi tärkeimmistä tehtävistä – sillä Ketunkorpi pyrkii tarjoamaan hoitajilleen mahdollisimman paljon aktiviteetteja, kuten kilpailuita tai leirejä. Näihin aktiviteetteihin kuuluvat myös niin sanotut ekstratehtävät, joita voi suorittaa monin eri tavoin, ei pelkästään kirjoittamalla tarinoita. Mitä järkeä siinä sitten on? Jos ajatellaan realistisesti, hoitajat saavat hyödyntää ja kenties parantaa mielikuvitustaan, ja tietenkin harjoittaa kirjoitustaitojaan. Kirjoittamalla hoitotarinoita hoitajat saavat myös virtuaalirahaa (v€), jolla he voivat ostaa tallikaupasta itselleen ja hoitsulleen varusteita ja tavaroita. Eikö kuulostakin jo melko mukavalta?

 • Ennen hoitajaksi hakemista voisit tutustua talliimme tarkemmin!
 • Suuntaa tallitupaan, mikäli hoitajatoimintamme on sinulle tuttua!

 

Hoitajien tehtävät

Alle on listattu runsas liuta tehtäviä, joita hoitajien oletetaan tekevän. Kaikkea ei ole tietenkään pakko suorittaa jokaisena tallipäivänä, ei tietenkään! Tältä listalta voi vaikka kerätä ideoita tarinoihin, tai koota tarinaa tehtävien mukaisesti. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että hevosen kanssa puuhaamisellakin on rajansa, sillä hevosetkin tarvitsevat rauhaa ja yksityisyyttä.

​Hevosesta huolehtiminen

 • harjaus ja kavioiden puhdistus
 • ruokinta, mikäli paikalla tallilla ruoka-aikana
 • terveyden tarkkailu (silmät, suu, kaviot...)
 • karsinan siivous (aina kun tarvetta)

 

Liikutus

 • talutus / juoksutus / ratsastus
 • arkisin (ma-to) hevosen vapaapäivänä
 • viikonloppuisin (pe-su) enintään kahtena päivänä

 

Varusteiden kunnossapito

 • nahan huolto (suitset, satulat, hihnat...)
 • satulahuopien ja loimien pesu
 • suojien yms. varusteiden puhdistus
 • harjojen puhdistus/pesu

 

Ulkoilutuksesta huolehtiminen

 • tarhasta haku ja tarhaan vienti (mikäli on tallilla siihen aikaan)
 • loimitus tarhaa varten
 • tarhoista huolehtiminen (siivous, vedensaanti, aitojen tarkistus)
 • laidunkaudella laitumista huolehtiminen (vedensaanti, aitojen tarkistus)

 

Vaihtelu virkistää!

Tekeminen hoitajille ei kuitenkaan lopu tähän: Ketunkorpi järjestää kaikenlaista muutakin tekemistä; illanistujaisia, uittoretkiä ja leirinuotioita – päätä sinä! Mitään turhan suurta ei lyödä lukkoon hoitajatoiminnan suhteen, kunhan tunnelma pysyy katossa!

              

Jotta hoitotarinoista ei tulisi liian yksitoikkoista ja tylsää, on hoitajien mahdollista suorittaa myös hoitomerkkejä! Niitä saa myös muualta kuin hoitotarinoista, kuten esimerkiksi osallistumisesta ja vaikka pelkästään chatissa juttelusta. Hoitomerkit tulevat näkyviin hoitajan kaappiin, ja niistä voi saada pieniä palkintoja...!

 

Liity porukkaamme!

Mikäli Ketunkorven hoitajatoiminta kuulostaa korvaasi mukavalta, ja olet bongannut karsinarivistöistämme itsellesi mieluisan hoitohevoskandidaatin, pistä ihmeessä hakemusta tulemaan! Ketunkorpi ei aseta minkäänlaisia kriteereitä hoitajiksi hakijoille, kunhan ei unohda, että hoitajan pestin tehtävät ovat ensisijalla. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa saa liittyä hoitajaksi, kunhan kokee itsensä sopivan tasoiseksi mieluiselle hoitohevoselleen – tallin jääräpäisimmälle kaviokkaalle tuskin otetaan hoitajaksi sellaista, joka ei ennen ole toiminut hankalamman hevosen kanssa.

Liittyminen tapahtuu lähettämällä vieraskirjaan hakemuksen, josta tulisi löytyä ainakin seuraavat asiat: etu- ja sukunimi, esittely ja hoitohevostoive. Älä kuitenkaan kerro oikeaa nimeäsi tai asuinpaikkaasi tms., vaan keksi itsellesi niin sanotusti oma fiktiivinen tallihahmo! Hahmolle voi myös lisätä kuvan, jos sen tekijänoikeudet sallivat sen käytön. Vapaasti käytettäviä kuvia löytää esimerkiksi sivustoilta Pexels ja Pixabay.

Ketunkorven ratsutalli on virtuaalitalli  /  Ketunkorven ratsutalli is a SIM-game stable.
Lue sivuston tekijänoikeuksista täältä.
©2019 Ketunkorven ratsutalli - suntuubi.com